De brug

De Brug

Nu de lente bezig is los te barsten is het wellicht een idee om een keer vroeg op te staan op een zondagmorgen, als de zon nog maar nauwelijks op is, en zo maar eens over de tuin te wandelen!

Als u uw afschuw over dit voorstel te boven bent, kan ik u verzekeren dat u beloond wordt!

Zondagmorgen vroeg is zowat het enige moment in de week waarop het verkeer op alle 4-baans wegen rondom ons dorp tot een minimum is teruggebracht. In plaats van het constante geruis hoor je nu de stilte…
En een kievit, die roept. Of de buizerd, die hoog boven uw hoofd, contact houdt met z’n maat. Hier en daar ritselt er wat in de slootkant. Een paar eenden die huisvesting zoeken voor hun toekomstig kroost?

En dan staat u stil en kijkt om u heen. En u ziet: een Brug!

Het nieuwe brug
De nieuwe brug

De brug over de middensloot die veel meer is dan een simpele verbinding tussen twee oevers. Met de wilgen in een lange rij erachter, het stille water eronder, alles in de lichte ochtendnevel, die weer een mooie dag aankondigt: een prachtig schilderij!

Bijna alles op het complex heeft een geschiedenis. De brug werd in 2003 voor een zacht prijsje gekocht van de buurman en als één geheel met de kraan van een goeie kennis naar ons terrein gebracht en, na het maken van twee goede ankerplaatsen, daar stevig op bevestigd. Geschikt voor zwaargewichten!

Weet u trouwens dat onze brug ook een naam heeft? Ja natuurlijk, net als de iets grotere collega’s in Rotterdam: de Brienenoord-, de Willems- en de Erasmusbrug.

Loopt u er eens over en sta een ogenblik stil, zo ongeveer in het midden. U mag dat ook gewoon overdag en door de week doen, als mijn voorstel voor die zondagmorgen u te gortig is. Kijkt u in ieder geval heel even rond vanaf dat hoge standpunt: de rechte sloot vóór u met de wilgen in de berm. Wilgen die nu wat minder vaak gesnoeid worden en daardoor hopelijk in de komende jaren wat dikker en groter zullen groeien. Hier vandaan is het u meteen duidelijk hoe onze brug heet; bovendien overziet u nu het hele complex met vele en indrukwekkende bewijzen van tuindersvlijt!

Maar een mooi gezicht is het wel!

Geschikt voor een zwaargewicht
2003, hij ligt! Geschikt voor een zwaargewicht.