Meterslange in de paddenpoel

De Paddenpoel

Beste mensen,

Het bestuur is erg tevreden over de staat van onderhoud van ons complex. Dit seizoen liggen we met maximaal twee zaterdagbeurten goed op schema.

De tuincommissie constateert echter dat er onevenredig veel tijd gaat zitten in het onderhoud van de paddenpoel. Er groeit daar verschrikkelijk veel heermoes dat bijna niet uit te roeien is. Verder moet de poel bij warm weer wekelijks worden bijgevuld en de realiteit is jammer genoeg, dat er amper een pad te vinden is. Op de tuinen springen er heel wat meer rond.

De tuincommissie stelt daarom voor om de paddenpoel dicht te gooien. Dit scheelt op jaarbasis heel veel uren onderhoud, die elders nuttiger kunnen worden besteed. De natuurwaarde van de poel is niet groot. Temeer omdat er naast de paddenpoel een honderden meterslange sloot loopt, waarin ook gezond water staat. Bovendien zitten er tientallen groene kikkers in de middensloot.

Meterslange in de paddenpoel
Meterslange in de paddenpoel

Ons voorstel is om de paddenpoel dicht te gooien en er voor in de plaats wat hoogstam fruitbomen te planten. Zo dragen we bij aan het behoud van oude rassen en hieraan zit weinig onderhoud, zodat we onze energie in andere zaken op ons complex kunnen steken.

Mocht u het zonde vinden van de paddenpoel en een andere oplossing voorstaan, dan willen wij dit graag van u horen.

Uw reacties gaarne voor het einde van de maand juni 2010 aan uw tuincommissie,

Theo Slingerland
Jaap Meertens
Frans Schop