Eindelijk een tuin! 3

Eindelijk een tuin!

Carla van Hamond krijgt na bijna twee jaar een tuin.

Daarom aan haar gevraagd of zij bereid is iets te vertellen over het lange wachten:

Antwoord: Ja, dat is prima. Hier heb je een pen en papier en ga maar zitten.

Ik vind tuinieren altijd al leuk. Bij onze woning hebben we al van alles geprobeerd, maar de ruimte is beperkt daardoor werd het erg rommelig in onze tuin.

Toen onze zoon oud genoeg was, heb ik op internet gezocht naar volkstuinen in Barendrecht en zo kwam ik op www.atvbarendrecht.nl

Op 28 december 2012 heb ik mijn aanvraag ingediend en op 1 september 2014 kon ik eindelijk beginnen. Er kwam wel eens een tuin van 100 vierkante meter vrij, maar ik wilde beslist een tuin van 200 vierkante meter om er een tuinhuisje en kas op te kunnen plaatsen. De maanden voorafgaand aan de oplevering kwamen wij iedere week kijken of de vorige huurder zijn tuin al had leeggeruimd.

We zijn direct begonnen met het afvoeren van achtergebleven spullen en het  schoonmaken/egaliseren van de grond. Mijn man is inmiddels ook erg enthousiast geworden en nu doen we het samen.

Mijn man en ik hebben een tuinhuisje en een koude bak gebouwd en al snel daarna kwam er een kas. Ook hebben we al aardbeien en bessen geplant, 2 perenbomen geplaatst en alvast bloemkool in de kas gezet, kijken of het lukt met de bloemkool! Ook hebben we op advies van andere tuinders knoflook neergezet, het groeit uitstekend!

Eindelijk een tuin! 3

De tuin, nummer 48, ligt op een ideale plek: weids uitzicht over de polder, prettige buren (enkele kende ik al uit mijn wijk) en lekker rustig omdat hij vrij ver vanaf de weg en het spoor ligt. De andere tuinders zijn erg aardig, maken graag een praatje maar laten  elkaar ook vrij.

Ik vind het  heerlijk om een volkstuin te hebben om buiten in de natuur te zijn en onze eigen groenten en fruit te kweken.

“De beste meststof voor een tuin is de schaduw van de tuinman of tuinvrouw”.

We hadden in het begin wel een nare ervaring omdat er is ingebroken en wij veel gereedschap misten.  Maar een goede leer voor de volgende keer, we laten zoveel mogelijk thuis.
Heb je nog iets te wensen?

Er zou wat meer aan Natuurlijk Tuinieren kunnen worden gedaan en een beschutting van een bomenrij aan de oostzijde lijkt mij erg mooi zodat het complex dan wat meer beschut ligt.

“Tuinieren is een kwestie van enthousiast blijven totdat je rug er aan gewend is”

En dat is onze rug inmiddels maar… We worden alleen maar enthousiaster!!!”

Eindelijk een tuin! 2

Wij wensen iedereen alvast veel tuinplezier in het nieuwe seizoen.

Maar, eerst even flinke vorst en daarna veel zon en warm weer!


Carla en John van Hamond