Toeval bestaat 03

Toeval bestaat

Toeval of een wonder?

Vandaag (13 mei) was Paula van Weeren naast de parkeerplaats bijenvriendelijk zaad aan het strooien. Ze had het nog maar net even in de grond geharkt en zie daar gebeurde het.

Een enorm gezoem!  Er vloog een bijenvolk achter een koningin aan en landde precies boven de plek waar Paula het bijenvriendelijk zaad had gestrooid.

Dan zit er maar een ding op: Eerbiedig afstand nemen en een oplossing zoeken. Deze is sinds vorig jaar niet moeilijk te vinden. Je belt onze eigen ATVB huisimker: De heer Jacob Witter.

Vakkundig verzamelde hij zijn eerste zwermende bijenvolk: Onder het volk werd op een plank met een doek een bijenkorf geplaatst. Het volk dat op twee takken zat werd los geknipt en dit viel in de korf. Daarna keerde Jacob de korf om, zette er een steen onder, zodat de rest van de bijen ook de korf in kon. Nu kreeg het bijenvolk een paar uur rust, zodat alle bijen die niet in de korf terecht waren gekomen, de tijd kregen om alsnog onder de korf te kruipen.

’s Avonds kwam Jacob terug en heeft de bijen in een bijenkast “overgegoten”.

Gelukkig had Linda de Geus haar telefoon bij zich en zij heeft van dit wonder/toeval een prachtige fotoreportage gemaakt.