Gemeentelijke Waarderingsspeld voor Maarten Booij.

In het clubhuis van de Zwem- en Polovereniging ontving Maarten Booij van burgemeester Govert Veldhuijzen een gemeentelijke Waarderingsspeld. Hij kreeg deze voor zijn jarenlange vrijwillige inzet bij diverse verenigingen in Barendrecht.

Burgemeester Veldhuijzen: “Als gemeente zijn wij ontzettend trots op inwoners zoals de heer Booij die zich met hart en ziel vrijwillig inzetten voor de samenleving. Verenigingen gedijen nu eenmaal met de inzet van haar vrijwilligers.”

De heer Booij begon als official bij het wedstrijdzwemmen van 1985 tot 2014. In de weekenden staat hij achter de bar en zorgt hij voor de bevoorrading. De kleedkamers zijn ook dankzij de schoonmaak van de heer Booij elke week weer in orde. Al 16 jaar lang doet de heer Booij vrijwilligerswerk bij de Amateurtuinders (volkstuin) vereniging aan de stationsweg in Barendrecht. Wekelijks brengt hij het vuil naar de gemeentelijke stort. Daarnaast spit hij voor anderen het tuintje om als diegene bijvoorbeeld ziek is. Maar ook bij de snuffelmarkt in de Dorpskerk is hij geen onbekende. Ook daar zorgt hij ervoor dat de rommel wordt opgeruimd. Boeken die na 3 maanden nog op de planken staan en niet worden verkocht, brengt hij naar de oud-papier bak. Andere overbodige, niet te verkopen spullen, ruimt hij ook uit de weg.

Het was voor Maarten een bijzondere verrassing om in de kantine opeens vroeg in de morgen allemaal tuinders te zien staan, want alle buur tuinders en bestuur waren ook aanwezig . En natuurlijk ook leden van de zwemvereniging en snuffelmarkt.

Als vereniging zijn we trots op deze waardering