Afsluiting tuinseizoen 2022

In afwachting van wat komen gaat
Het napraten over de vergadering
Volle aandacht voor ………..
Een waardige afsluiting na 27 1/2 jaar bestuurslid
Opening van de toegang naar de bijenkasten
Als dank een potje honing
nog wat wijze woorden van ons erelid…..
Ja opeens een pad naar je vernoemd
na een volle buik even yoga oefeningen
Dankwoord voor de bloemen in de tuin (namens de bijen)
Anja en Angela hebben goed gezorgd voor de inwendige mens
Er was een enorme keuze
Ja die poort sluiten , blijft een heel verhaal

Open tuinen dag 2022

Ook onze vereniging heeft meegedaan aan de opentuinen dag. Dit particulier initiatief  worden onder meer georganiseerd door een oud-lid en een actief lid van onze verenging.

We mochten diverse bezoekers ontvangen en voorzien van de nodige informatie over het onderhouden van een volkstuin. Ons erelid gaf met alle plezier uitleg en gaf met vreugde wat eigen gewassen aan de bezoekers

Gemeentelijke Waarderingsspeld voor Maarten Booij.

In het clubhuis van de Zwem- en Polovereniging ontving Maarten Booij van burgemeester Govert Veldhuijzen een gemeentelijke Waarderingsspeld. Hij kreeg deze voor zijn jarenlange vrijwillige inzet bij diverse verenigingen in Barendrecht.

Burgemeester Veldhuijzen: “Als gemeente zijn wij ontzettend trots op inwoners zoals de heer Booij die zich met hart en ziel vrijwillig inzetten voor de samenleving. Verenigingen gedijen nu eenmaal met de inzet van haar vrijwilligers.”

De heer Booij begon als official bij het wedstrijdzwemmen van 1985 tot 2014. In de weekenden staat hij achter de bar en zorgt hij voor de bevoorrading. De kleedkamers zijn ook dankzij de schoonmaak van de heer Booij elke week weer in orde. Al 16 jaar lang doet de heer Booij vrijwilligerswerk bij de Amateurtuinders (volkstuin) vereniging aan de stationsweg in Barendrecht. Wekelijks brengt hij het vuil naar de gemeentelijke stort. Daarnaast spit hij voor anderen het tuintje om als diegene bijvoorbeeld ziek is. Maar ook bij de snuffelmarkt in de Dorpskerk is hij geen onbekende. Ook daar zorgt hij ervoor dat de rommel wordt opgeruimd. Boeken die na 3 maanden nog op de planken staan en niet worden verkocht, brengt hij naar de oud-papier bak. Andere overbodige, niet te verkopen spullen, ruimt hij ook uit de weg.

Het was voor Maarten een bijzondere verrassing om in de kantine opeens vroeg in de morgen allemaal tuinders te zien staan, want alle buur tuinders en bestuur waren ook aanwezig . En natuurlijk ook leden van de zwemvereniging en snuffelmarkt.

Als vereniging zijn we trots op deze waardering

Jaaroverzicht 2021

Dat een volkstuin veel onderhoud nodig heeft is bekend.
Maar ook het gehele complex moet onderhouden worden door de Gemeente Barendrecht en de leden.
Onderstaande foto’s geven een indruk van al deze werkzaamheden.

Nieuwjaarswensen bestuur ATV

Het jaar 2020 was in vele opzichten een bijzonder jaar.

Bovenal een jaar waarin we afstand moesten houden van elkaar en voorzichtigheid bovenaan stond.

En juist door deze maatregelen ontstonden er bijzondere contacten op de volkstuin.

Even wat meer aandacht voor elkaar, elkaar laten passeren en gelijk vragen “hoe gaat het?”

Ook een aantal van ons hebben helaas zelf moeten ervaren welke ellende ‘de corona’ met zich meebracht.

Dit jaar had ‘het hebben van een volkstuin’ een extra meerwaarde; er even lekker uit en genieten van een eigen veilig plekje.

Het was ook het jaar waarin we plotseling te horen kregen dat één van onze leden was overleden. We zullen hem missen om zijn belangstellende praatje en de wandeling met de hond.

Best veel leden namen dit jaar afscheid van de vereniging. Soms vanwege alle drukte en soms omdat het gewoon fysiek niet meer ging.

Maar hierdoor werd het ook het jaar voor nieuwe leden, die ‘eindelijk kunnen starten met tuinieren’ op een volkstuin. Of leden die een grotere tuin hebben gekregen.

Het bestuur wil jullie hartelijk bedanken voor jullie aandacht en oplettendheid, zodat het volkstuincomplex grotendeels open kon blijven.  Ook jullie inzet voor de vereniging om enkele tuinen weer verhuurbaar te maken op een veilige afstand van elkaar, heeft het bestuur bijzonder gewaardeerd.

Voor 2021 wensen wij u natuurlijk allemaal een gezond jaar toe; Voor u persoonlijk en voor de dierbaren om u heen. We hopen dat het nieuwe jaar u wederom veel tuinplezier mag geven en dat het tuincomplex een plek mag zijn voor ontspanning en saamhorigheid.

Het bestuur van ATV Barendrecht

Theo Slingerland

Angela Klein

Wim Vermaas

Frans Schop

Ludde Nienhuis